Els aliments ecològics, protagonistes a les escoles

[ Traduire en français ] [ Traducir al español ] [ Translate to English ] [ Ins Deutsche übersetzen ]

Fins a 75 escoles catalanes rebran material pedagògic del Departament d’Educació per poder ensenyar als alumnes què són els productes ecològics i quines beneficis en podem obtenir en l’alimentació. Es tracta d’una iniciativa contemplada dins un pla interdepartamental.

Els centres de recursos pedagògics seran els encarregats de fer arribar a les escoles el recull de recursos didàctics sobre la producció i alimentació ecològiques i que inclouen guies didàctiques i de formació per als mestres i professors de primària i secundària que els utilitzaran. L’objectiu d’aquesta iniciativa és donar a conèixer als infants i joves els trets diferencials dels productes orgànics i les explotacions agràries d’aquest tipus així com ampliar l’oferta pedagògica existent sobre el tema. Així, en l’interior de la maleta que conté els materials, batejats amb el nom de De l’hort a casa, hi trobem activitats amb un format entenedor i participatiu i fàcils d’integrar en projectes escolars i destinades a desenvolupar competències per fer un ús responsable dels recursos naturals i tenir cura del medi ambient.

Tot el material pedagògic ha estat editat per l’associació Vida Sana i la Generalitat de Catalunya amb el suport de l’Obra Social de la Fundació “la Caixa”. És una iniciativa contemplada en el Pla d’acció per a l’alimentació i l’agricultura ecològiques 2008-2012 en què participen diversos departaments, com el d’Innovació, Universitats i Empresa. Compta amb un pressupost global de 37 milions d’euros i té com un dels seus principals objectius aquest any fomentar el consum i coneixement d’aliments ecològics a les escoles.

La producció agroalimentària ecològica és un sistema de producció encaminat a l’obtenció d’aliments d’elevada qualitat nutritiva i organolèptica mitjançant l’aplicació de mètodes productius respectuosos amb el medi ambient i l’entorn rural, sotmesos a un estricte sistema de control.

Publicat a la Gastroteca.

Comentaris tancats.