Conclou el període de temporers al camp

[ Traduire en français ] [ Traducir al español ] [ Translate to English ] [ Ins Deutsche übersetzen ]

La campanya agrària de persones temporeres Catalunya 2011, que va començar el passat 17 de maig a la demarcació de Lleida, ha implicat la contractació de 10.251 persones fins al passat 16 d’octubre, moment en què es dóna per acabada. La contractació de les 10.251 persones s’ha dut a terme amb la formalització d’11.869 contractes.

La major part dels contractes fets per la campanya agrària s’han dut a terme a la demarcació de Lleida (7.444), seguida de la campanya de la verema de Barcelona i l’Alt Penedès (2.322); la campanya de la fruita dolça i raïm de Girona (715); i, de fruita seca, dolça, verema i cítrics de Tarragona i Terres de l’Ebre (1.156).

Al mateix període de l’any passat, el nombre de persones que s’havien contractat a la campanya agrària Catalunya 2010 va ser d’11.257 persones amb un total d’11.421 contractes.

Del total de les contractacions fetes en el marc de la campanya agrària Catalunya 2011, el 81,76% s’han fet a persones estrangeres, i un 18,24% de les contractacions correspon a persones de nacionalitat espanyola.

Puja els contractats espanyols
Enguany, el nombre de persones espanyoles contractades a la campanya agrària s’ha apujat prop d’un 3% en comparació amb l’any anterior.

Per nacionalitats, el rànquing l’encapçalen les persones de nacionalitat marroquina (18,58%), seguides de l’espanyola (18,24%), i de la romanesa (15,05%). Aquestes tres nacionalitats sumen més de la meitat del total de contractacions. La resta de persones que han estat contractades procedeixen del Senegal, Mali, Gàmbia, Colòmbia, Guinea, Polònia i Algèria, entre d’altres.

Cal destacar la davallada d’un 3,6% en la contractació de les persones de nacionalitat romanesa a causa de l’entrada en vigor de l’Acord de Ministres del dia 22 de juliol, en què s’establia la reactivació del període transitori en relació amb la lliure circulació de persones treballadores de Romania.

Font: http://www.elvallenc.com

Comentaris tancats.