XII Festa del Vi i la Verema a l’Antiga a Poboleda

[ Traduire en français ] [ Traducir al español ] [ Translate to English ] [ Ins Deutsche übersetzen ]

poboleda-verema

Arriba el setembre i amb ell la XII Festa del Vi i la Verema a l’Antiga a Poboleda. El plat fort es celebrarà el dissabte dia 4, però divendres a les 22:30 hores es viurà com a acte previ, la presentació del primer Vi de la Vila de Poboleda, el qual s’ha elaborat seguint la nova indicació dels Vins de la Vila. L’acte ha estat titulat “Un vi amb màgia: Poboleda, Vi de la Vila”, i es durà a terme a la Sala Polivalent juntament amb l’acompanyament d’un espectacle de màgia al voltant del vi a càrrec de Xavi Ibáñez.

El dissabte però, serà quan un total de 26 cellers dels diferents pobles de la Denominació d’Origen Qualificada (DOQ) Priorat oferiran tastos dels seus vins als baixos de les cases pairals del carrer Major durant tota la jornada, sens dubte una ocasió única per conèixer i identificar les diferències i característiques pròpies dels diversos vins que es fan als pobles del Priorat.

A més, recentment s’ha aprovat per la DOQ Priorat un projecte anomenat “Vins de la Vila” que permetrà als productors indicar en l’etiqueta la vila de procedència del raïm amb què està fet el vi, una iniciativa pionera respecta la resta del món vitivinícola català i estatal. Precisament degut a aquest projecte, la DOQ Priorat ha creat dotze subzones dins de la denominació d’origen, corresponent a les viles d’aquesta regió, per tal de recuperar i potenciar l’antiga tradició de conèixer els vins pels noms dels pobles d’on eren originaris.

Així doncs el dia 4, a banda de la mostra i tast de vins al carrer Major, també s’han programat diverses activitats que s’iniciaran a dos quarts de vuit al matí, amb la verema a l’antiga tot caminant des del poble fins a una finca de les afores, per tot segit fer un esmorzar popular a La Closa. A les deu del matí es realitzarà una premsada de raïm amb els peus nus, i tothom qui vulgui podrà participar-hi. La jornada, repleta d’actes per a tots els gustos, també comptarà amb una actuació castellera dels Xiquets de Reus, una obre de teatre a l’església del poble o un correfoc.

Font: www.delcamp.cat

Comentaris tancats.