Mes del Caviar a la Val d’Aran

[ Traduire en français ] [ Traducir al español ] [ Translate to English ] [ Ins Deutsche übersetzen ]

Per primera vegada, la Val d’Aran celebrarà el “Mes deth Caviar”, el primer esdeveniment gastronòmic que participaran diverses empreses per a crear un únic producte relacionat amb el món gastronòmic del caviar.

Per això diferents hotels de la zona organitzen les “Escapades de caviar i benestar”, que ofereixen estades, menús a base de caviar i els seus derivats en restaurants de la zona, visita a la piscifactoria per a conèixer tot el procés d’elaboració del caviar aranès i com no, un circuit termal en les Termes Baronia de Les, on també es podrà gaudir de tractaments de bellesa a partir d’aquest producte.

Pels que ja estiguin gaudint de la Val d’Aran i no es vulguin perdre el “Mes deth Caviar”, els millors cuiners d’Aran tornaran a fer les delícies dels seus comensals oferint menús gastronòmics, elaborats amb caviar, fumat o carn d’esturió, plats com “Escuma de patata, foie-gras calent i Caviar Nacarii o vieires rostides amb aligot, suc de menta fresca i caviar”. I tot això, només a la Val d’Aran.

I com no, si el que t’agrada és mimar el teu cos, els nous tractaments de bellesa a base de caviar, acabaran de fer les delícies dels més sibarites.

Si creus que el caviar és un producte solament a l’abast d’uns escollits, vine aquest mes de març a la Val d’Aran i comprova com els diamants negres del Pirineu són a la teva mà.

caviar_Aran

Des de l’any 2005 en la població de Les (Baish Aran), a escassos quilòmetres de la frontera francesa, trobem al costat del riu Garona la piscifactoria de Caviar Nacarii, situada a 700 metres d’altitud i escassos quilòmetres del naixement del riu Garona, en un paratge natural. Les seves aigües pures i cristal·lines procedents del desglaç d’alta muntanya és l’ingredient indispensable per obtenir un caviar de qualitat excel·lent. Caviar Nacarii reprodueix les condicions naturals del seu hàbitat a la mar Càspia regulant la temperaura de l’aigua a fi de produir un caviar de qualitat i sabor excepcionals, elaborat de forma artesanal com fa més de 200 anys en un procés delicat i ecològic. La carn d’esturió o també anomenada carn de caviar, és blanca, suau i consistent permetent realitzar receptes elaborades, a més és una de les carns amb el percentatge d’omega-3 més alt del mercat superant el salmó en un 30%.

Més informació: www.torismearan.org

Informació publicada a www.festacatalunya.cat

Comentaris tancats.