Lactium, el món del formatge a Vic

[ Traduire en français ] [ Traducir al español ] [ Translate to English ] [ Ins Deutsche übersetzen ]

L’Institut Municipal de Promoció i Economia de Vic (ImpeVic) està treballant en l’organització de la segona edició del Lactium que tindrà lloc els dies 1 i 2 de maig a la rambla del passeig de la capital d’Osona. Artesans procedents de Catalunya i d’altres punts de l’Estat espanyol tornaran a ser-hi presents per donar a conèixer les diferents varietats de formatge i derivats làctics.

lactium

Lactium és molt més que una fira del formatge, és una plataforma de negoci, de compra, de venda i de consum que, alhora, promociona i dóna conèixer les varietats d’aquests productes tant importants en un dieta sana i equilibrada. És un mercat i, però també és una festa popular, amb una gran projecció professional, social i lúdica.

Aquesta nova proposta del calendari firal de Vic, que enguany complex el seu segon aniversari, continua apostant per la vessant comercial i professional del sector làctic. “És una fira amb dimensió de país, una aposta que vam fer molt convençuts i amb rigor l’any passat, la qual esperem consolidar”explica Josep Burgaya, president de l’ImpeVic.

L’edició d’enguany comptarà amb la presència de professionals del sector vinguts dels Estats Units, Regne Unit, França, Itàlia i de diversos punts de Catalunya i Espanya que participaran en el 1r Fòrum del Formatge organitzat amb la finalitat de promocionar i distribuir aquest producte artesà i fet a casa nostra a arreu.

La mostra comercial tornarà a ser el principal centre d’atenció del públic visitant, tot i que també s’han programat diverses activitats paral·leles dirigides als expositors i professionals del sector. Concursos, degustacions i tastets de cuina relacionats amb el món del formatge són algunes de les accions programades.

Una seixantena de parades amb més de 150 varietats de formatges, complements alimentaris i maquinària industrial donaran forma al mercat.

Pel que fa a la part més gastronòmica del Lactium, la responsable de Fires i Mercats de l’ImpeVic ha remarcat que a la rambla del Passeig hi haurà una Carpa de Degustacions, més gran que la de l’any anterior, on tothom qui vulgui “podrà degustar plats de formatges freds i calents així com fer tastets de formatges artesans guiats”.

Més informació: www.lactium.cat

Comentaris tancats.