Fira del Gall a Vilafranca del Penedès

[ Traduire en français ] [ Traducir al español ] [ Translate to English ] [ Ins Deutsche übersetzen ]

fira_aviram

El 18 i 19 de desembre, el cap de setmana abans de Nadal, Vilafranca celebra la centenària Fira del Gall. Durant tot el cap de setmana milers de visitants s’aproparan al Parc de Sant Julià, que des de fa tres anys és l’espai que acull la fira, per gaudir d’una amplia oferta al voltant d’un clar protagonista: l’autòcton Gall Negre del Penedès. Aviram, gastronomia, vins, tallers, visites enoturístiques, fira d’artesania… són només algunes de les propostes que durant aquests dos dies es celebraran a la capital de l’Alt Penedès.
Durant tots aquests anys la Fira ha anat evolucionant i incorporant nous elements, però sempre ha mantingut la seva essència tradicional.

Enguany, entre les novetats més destacades hi trobem, per una banda, la recuperació –després d’un parèntesi de dos anys- del sempre concorregut Concurs de Truites, que se celebrarà al pavelló de la Gastronomia; i per l’altra, l’ampliació del Concurs-Exposició de Gallina Penedesenca, que enguany incorpora una Mostra-Concurs de Races Catalanes. A més d’això, enguany la Fira comptarà amb nous tallers oberts a tots els visitants (taller de fotografia de la Fira, un taller dels sentits per aprendre a distingir gustos i aromes dels vins, tastos de vins i caves en un reguitzell de cellers de la comarca, etc.). I tot plegat, evidentment, sense perdre de vista els eixos centrals de la Fira del Gall: el Mercat d’Aviram de Pagès, la Mostra de Cuina d’Aviram amb 20 plats per escollir, la Mostra de Vins Negres DO Penedèsamb 17 vins i el Superceller.

Més informació: Consulteu el programa d’activitats.

Comentaris tancats.