Fira de Primavera de Les

[ Traduire en français ] [ Traducir al español ] [ Translate to English ] [ Ins Deutsche übersetzen ]

Amb motiu de la celebració d’una nova edició de la Fira de Primavera de Les, el proper diumenge 9 de maig, l’Associació de Criadors d’Oví de Raça Aranesa (ACORA) organitza, amb la col·laboració de l’Ajuntament, el Concurs-Exposició de l’Ovella Aranesa , raça autòctona de la Vall d’Aran i, per tant, part del seu patrimoni històric i cultural.

Aquesta activitat té per objectiu donar a conèixer i promoure la Raça Aranesa que travessa una delicada situació en quant a nombre de caps, i està considerada com a raça de protecció especial, és a dir, en perill d’extinció. En l’actualitat, ACORA treballa en el control i selecció de la raça, buscant la consolidació del seu cens per evitar que segueixi disminuint, encara que en un futur pròxim es preveuen actuacions per a la promoció dels productes propis de la raça, que igualment es podran degustar durant un esmorzar que tindrà lloc a la pròpia fira.

fira_primavera_Les

Fira dedicada al jardí i la horticultura, flors, arbustos, petit material agrícola (motocultors, motoserres…), hort, planter (tomàquets, cebes, porros, pebrots…), animals de granja (pollastres, gallines, oques, ànecs…).

A més en aquesta fira podem trobar un Mercat Tradicional d’Artesania (mel, formatges, patés, foie-gras, decoració, regals, bijuteria…).

Publicat a www.festacatalunya.cat

Comentaris tancats.