Fira alimentària Festast

[ Traduire en français ] [ Traducir al español ] [ Translate to English ] [ Ins Deutsche übersetzen ]

Més de 80 empreses, 130 marques, 62 expositors, 37 demostracions gastronòmiques i 3.000 m2 d´exposició. Aquestes són les grans xifres de Festast, la nova fira que ha posat en marxa l´Ajuntament de Tortosa dedicada a promoure els productes agroalimentaris i la cuina de casa nostra. Festast es farà al Pavelló Firal entre els dies 11 i 14 de març. El divendres dia 12 es farà la inauguració oficial a càrrec de l´Associació de restauradors Plat-i-got, a qui l´Ajuntament ha volgut reconèixer la seva contribució en la celebració d´aquesta iniciativa i d´altres de caràcter gastronòmic que es fan a la ciutat al llarg de l´any. El regidor de Promoció Econòmica i Turisme, Ricard Forés, ha presentat aquest matí el programa de Festast, acompanyat dels representants de les entitats i associacions que participen en l´organització de la fira.

Festast obre portes el dijous 11 de març, en horari de tarda, només per a professionals. Aquella tarda hi haurà demostracions de cuina a càrrec dels cuiners Pep Nogué i Jeroni Castell, el president de l´Associació Catalana de Sommeliers, Jordi Bort, i la periodista i directora del programa de gastronomia de TV3 “Al vostre gust”, Tana Collados. L´endemà divendres, a les 11.30 començaran les demostracions de cuina, que tindran continuïtat durant tot el dia i tot dissabte i diumenge. Aquell mateix divendres, a les 18.30, es farà la inauguració oficial de Festast.

Els visitants de Festast podran accedir al recinte comprant un tiquet de 3 euros, que serà de 5 euros incloent copa i tres tastos. Un cop a dins, podrem continuar les degustacions adquirint un tiquet suplementari de 5 euros que donarà dret a 6 tastos més. Les escoles de cuina Via Magna i de l´IES Joaquim Bau, així com els diferents restaurants, empreses i associacions presents oferiran degustacions de tot tipus al llarg dels tres dies d´obertura al públic de Festast. L´horari de la fira serà de 11.30 a 22.30 hores.

En paral·lel a les degustacions, que queden definides en els espais Celler i Cuina, hi haurà també un Espai Infantil, per a què els més menuts puguin experimentar els seus primers plats de cuina. Un Mercat Festast, destinat a la venda directa de productes, i les exposcions “Cent anys fent cafè” i “Més d´un segle destil·lant”, completen l´oferta d´una fira alimentària que té la voluntat de consolidar-se com un dels referents anuals a la ciutat, tal i com ha assenyalat el regidor de Promoció Econòmica i president de Fira de Tortosa, Ricard Forés. “Festast és una fira que pot atreure un públic visitant molt divers, des de les famílies, fins a les colles d´amics. Hem fet un esforç important de difusió perquè considerem que és una fira que pot portar gent de les nostres comarques i també de fora.” Forés ha avançat que el dissabte es presentaran els premis de gastronomia Llorenç Torrado, que es convocaran de cara a la propera edició. Torrado va ser un cuiner fill del Pinell de Brai que va desenvolupar la seva activitat professional a Barcelona amb força èxit.

Més informació: www.festast.cat

Comentaris tancats.