Festa de l’Aiguardent de Prat de Comte

[ Traduire en français ] [ Traducir al español ] [ Translate to English ] [ Ins Deutsche übersetzen ]

aiguardent_Pratdelcompte

El públic pot degustar aiguardent que s’ha de prendre amb moderació, acompanyar d’un dolç típic de les nostres terres com les coquetes d’aiguardent, el redots i les casquetes, tot i què una bona presa de xocolata o un bon tall de coc ràpid són molt bones opcions.

Els actes començaran dissabte 9 a les 11 del matí, amb la posada en marxa dels alambins ubicats a les cases dels veïns i a les destil·leries d’aiguardent i espígol. El programa inclou la realització de tallers per aprendre a destil·lar i fer pastes. Durant tot el cap de setmana, els visitants podran degustar diferents varietats d’aiguardent i dolços tradicionals. Així, comprant el gotet de fang típic de la festa, es podran tastar aquests productes tradicionals elaborats artesanalment. L’animació al carrer i la música seran protagonistes de la festa ja que enguany, el grup de percussió local, Codolada Drums, actuarà acompanyant els nous gegants i amenitzant les curses populars. A més també hi actuaran la Bandarra Street Orkestra, el grup de Grallers de Montblanc i la Xaranga Tal com sona de Paüls. El bateig dels gegants de Prat de Comte, Bertomeu i Quitèria, comptarà amb l’apadrinament de les colles geganteres de Tortosa i Gandesa. Aquest acte es durà a terme a la plaça de l’església a les 18:30 hores.

Tant dissabte com diumenge, els visitants de la festa podran assistir a diferents tallers i demostracions. Es podrà veure el treball d’artesans i aprendre a fer “redots”. A banda, hi haurà demostracions de cuina en directe. El professor de nutrició de la URV i cuiner, Francesc Blanc, prepararà un menú on la tonyina de l’Ametlla de Mar serà protagonista, en el cas del dissabte, i a la mostra de diumenge l’ingredient destacat serà l’aiguardent. En finalitzar la demostració es serviran, tant dissabte com diumenge, 400 degustacions entre els assistents. Un dels actes que més públic aplegarà serà la ballada de Jotes de les Terres de l’Ebre, que tindrà lloc diumenge a la tarda. Es preveu comptar amb una dotzena de grups vinguts de diverses poblacions.

Més informació: www.aiguardent.com

Comentaris tancats.