Festa de la Carxofa ampostina

[ Traduire en français ] [ Traducir al español ] [ Translate to English ] [ Ins Deutsche übersetzen ]

carxofa_AmpostaEl 28 de febrer és la Festa de la Carxofa ampostina. L’últim dia de mes és també el primer de les jornades dedicades a la capital del Montsià a aquesta hortalissa que abracen tot un mes en què la carxofera és la reina del mambo gastronòmic.

Qui s’atansi al Pavelló Firal d’Amposta aquest proper 28 de febrer farà santament perquè podrà sumar-se a la Festa de la Carxofa en què hi haurà mercadet, passeigs en carruatge, música, etc. La concentració, que aplega uns 4.000 assistents, ofereix degustació de carxofa en tastets, però qui sigui de vida amb això no farà prou per refer energies. Cap problema, perquè a partir d’aquest dia i fins el 28 de març un seguit de restaurants ampostins se sumen a la festa amb menús de preu especial on aquest producte senyer i senyor dels conreus de la zona hi té presència estelar: parlem de 200.000 m2 de conreu i de 250.000 kg de producció anual. Seran les setenes Jornades Gastronòmiques de la Carxofa.

Sabut és que la carxofa representa la pedra de toc del sommelier perquè costa de maridar-la a la perfecció amb el vi, per aquella amargor tan delitosa però tan difícil d’acompanyar-la amb la beguda. És per això que la Gastroteca ha tingut curiositat per saber com ho havia resolt un dels restaurants que, durant les jornades, ofereix un menú on tots i cadascun dels plats inclou aquest producte d’ingredient. Es tracta de l’Estany, situat en el Delta mateix -costat per costat de la Casa de Fusta, que el dia de la Festa de la Carxofa fa jornada de portes obertes-. Té la paraula el seu director, Lluís Garcia: “Hi ha qui fa un plat amb carxofa i prou. Nosaltres, no. Nosaltres, tots. Des de les creps de carxofa de primer entrant fins les postres, mousse de carxofa amb mel de romer; en total són set plats, tots amb carxofa. Pel tema del vi hem acabat decidint proposant-ne un de blanc i un de negre i així el client escull i fora problemes, tots dos de la Terra Alta, i encara que, tal com dieu, amb la carxofa aquest tema sempre és delicat, jo crec que s’hi adiuran força bé”.

Publicat a la Gastroteca.
Més informació: www.festadelacarxofa.cat

Comentaris tancats.