Els productors turcs d’avellana cobren un 37% més que els de Reus

[ Traduire en français ] [ Traducir al español ] [ Translate to English ] [ Ins Deutsche übersetzen ]

El preu de l’avellana per als productors de Turquia és un 37% superior que el que cobren els productors catalans. Ho ha denunciat aquest divendres Unió de Pagesos difonent dades de la Llotja de Reus que posen de manifest la disparitat entre el preu de l’avellana i el preu en origen del producte turc. Unió de Pagesos avisa que la situació és “insostenible” per als productors catalans i que aquesta diferència comporta “una reducció d’ingressos molt important”. El sindicat remarca que els productors d’avellana turcs reben ajuts directes del seu govern que inclouen imports tres vegades superiors als que reben els pagesos de la Unió Europea.

Segons Unió de Pagesos, els productors de la UE “estan sotmesos a uns controls estrictes de qualitat i seguretat alimentàries, que impliquen un encariment dels costos de producció que no són exigits a països tercers”. El sindicat exigeix al departament d’Agricultura que exerceixi les seves funcions respecte a la Llotja de Reus per evitar que es mantingui “aquesta situació de greuge per als productors catalans”.

UP critica que la cotització mitjana de l’avellana a Turquia ha estat aquesta setmana de 6,95 lliures turques el quilo/closca, el que equival aproximadament a 2,23 euros/lliura, mentre la cotització de l’avellana negreta a la Llotja de Reus aquesta setmana s’ha mantingut en 1,63 euros/lliura. La diferència, de 0,60 euros/lliura, equival a un 37% del preu total, assenyala, i recorda que durant les setmanes del 12 i del 19 de setembre d’aquest any la diferència del preu percebut en origen entre els productors catalans i els de Turquia va arribar fins al 41 i al 46%, respectivament.

Font: delCamp.cat

Comentaris tancats.