Un servei d’àpats amb productes autòctons per a col·lectius amb necessitats guanya el premi ‘Emprèn en Femení’ que atorga la Diputació de Tarragona

[ Traduire en français ] [ Traducir al español ] [ Translate to English ] [ Ins Deutsche übersetzen ]

Un servei d’àpats basat en la cuina mediterrània amb productes autòctons i de qualitat, adreçat a escoles i altres col·lectius amb necessitats específiques, s’ha endut el premi “Emprèn en femení”, convocat per la Diputació de Tarragona. Així mateix, s’han atorgat accèssits a una botiga de productes ecològics infantils, a una botiga virtual agroecològica i a un servei d’elaboració de productes de cosmètica natural amb distribució on line. Aquest certamen, creat el 2006, pretén fomentar els projectes empresarials liderats per dones del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. Es tracta del premi més ben dotat econòmicament dins de la seva tipologia, i està dirigit a les dones per afavorir la seva presència al mercat de laboral des de l’autoocupació individual i col·lectiva i la creació de nous llocs de treball al territori.

El president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, ha presidit la sisena edició del lliurament dels premis, que ha tingut lloc al centre obrer de la Sénia, aquest dimarts 13 de desembre, al vespre. També han estat presents a l’acte el diputat delegat de Recursos Humans i Polítiques Actives d’Ocupació de la Diputació de Tarragona, Joan Josep Malràs, l’alcaldessa de la Sénia, Maria Pilar Ballester Ferreres; el coordinador de l’Àrea de Recursos Humans i Polítiques Actives d’Ocupació, Àlex Grau; el director de l’Organisme Autònom Desenvolupament Local, Josep Maria Elorduy; els diputats M. José Beltran, Immaculada Costa i Álvaro Gisbert, i la directora de l’Observatori Dona, Empresa i Economia de la Cambra de Comerç de Barcelona, Anna Mercadé, qui ha exercit de Padrina de l’acte.

La convocatòria d’enguany ha reunit un total de 61 projectes, 28 del Camp de Tarragona i 33 de les Terres de l’Ebre. Hi ha hagut 20 propostes més que l’any passat, i en total han pres part en la iniciativa un total de 89 persones. Els projectes que han optat al premi destaquen per la seva qualitat i diversitat. Van des del disseny i la fabricació especialitzada de roba esportiva fins a l’elaboració de llaminadures personalitzades, passant per la cosmètica natural artesanal o els contes per encàrrec, entre molts altres.

El perfil de les participants també ha estat molt divers i ha inclòs tant a dones emprenedores que volen posar en marxa el seu negoci en solitari, com formant equips més o menys amplis.

Les premiades
El primer premi, de 9.000 €, ha estat per 14 dones de Sant Carles de la Ràpita representades per Ràpita Miralles amb el projecte “Minna som cuina” , un servei d’àpats basat en la cuina mediterrània amb productes autòctons i de qualitat adreçat a escoles i altres col·lectius amb necessitats específiques.

A continuació s’han lliurat el tres accèssits de 2.300€ cada un. Un d’aquests guardons, que distingeix als projectes liderats per dones menors de trenta anys ha estat, per M. Victòria Latorre del Villar i Núria Gavaldà, de Reus, per “La Caseta de l’arbre”, una botiga de productes ecològics infantils. El seu objectiu és dinamitzar la cultura de l’intercanvi, el reciclatge i la reutilització d’aquests elements. S’ha premiat, també, a Silvia Escudero de Bonastre per la botiga virtual agroecològica “Campdelasort.cat” amb l’accèssit de projectes desenvolupats en àmbits rurals. L’accèssit per a projectes que destaquen per la creativitat i la innovació se l’ha endut “Carícies d’oli”, un servei d’elaboració de productes de cosmètica natural amb distribució on-line. Una proposta presentada per tres dones de Pinell de Brai; Griselda Martínez, Montserrat Subirats i Àfrica Trillas.

Abans d’iniciar l’acte, les participants del concurs s’han trobat en un espai de relació, per poder intercanviar experiències i conèixer les diferents propostes empresarials. Amb aquesta activitat es pretén generar sinergies entre projectes que es poden complementar. Així mateix, hi han col·laborat diferents associacions empresarials per donar-se a conèixer entre les futures empresàries i oferir-los el seu assessorament i suport.

A banda de les premiades, totes les participants han rebut un diploma acreditatiu i un obsequi commemoratiu d’aquesta edició. La cloenda de l’acte ha anat a càrrec de l’Agrupació Musical Senienca.

El president de la Diputació s’ha referit als aquests premis com “un impuls enriquidor” a la creació d’iniciatives empresarials: “Són uns premis que tenen nervi empresarial i social, i vocació d’anar cap a una societat més activa i creativa, amb l’objectiu de dinamitzar l’economia del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre”. Josep Poblet ha felicitat les guanyadores i la resta de participants. De la seva part, el diputat delegat de Recursos Humans i Polítiques Actives d’Ocupació de la Diputació de Tarragona, Joan Josep Malràs, ha ressaltat que el certamen “Emprèn en femení” vol afavorir l’autoocupació individual o col·lectiva i incentivar la creació de nous llocs de treball en el territori, “posant de manifest el potencial que representen les dones per al desenvolupament”.

En el seu torn de paraula, l’alcaldessa de la Sénia ha posat de manifest les desigualtats que encara existeixen avui dia entre homes i dones a l’hora de trobar feina. En el mateix sentit s’ha expressat la directora de l’Observatori Dona, Empresa i Economia de la Cambra de Comerç de Barcelona, Anna Mercader, qui ha apadrinat l’acte i ha donat una conferència sobre experiències personals. Consultora en orientació professional i formació, i assessora en plans estratègics de creació d’empreses, fa vint anys que es dedica al món empresarial. Va ser la creadora dels Primers Programes de Microcrèdits per a dones emprenedores a Catalunya (1999) i amb posterioritat a la resta de l’Estat Espanyol (2000-2006). Mercader ha indicat que totes les dones volen treballar si poden conciliar la vida familiar i laboral.

L’esperit d’aquest certamen, és fomentar l’autoocupació de les dones i la creació d’empreses. Els premis contribueixen al màxim desenvolupament de les seves capacitats professionals i són també un reconeixement al seu paper en el món empresarial i a la consideració del lideratge femení com un element de progrés social i econòmic.

Fuente: Revista l’Espígol

Comentaris tancats.