Agrupació d’Agricultors de El Pla de Manlleu

[ Traduire en français ] [ Traducir al español ] [ Translate to English ] [ Ins Deutsche übersetzen ]

Som un col·lectiu de agricultors de El Pla de Manlleu que hem decidit agrupar-nos per a defensar el nostre territori, el paisatge, el medi ambient i la natura, a la vegada que també defensarem una agricultura cada cop mes respectuosa amb el entorn. Volem conrear les nostres terres per aconseguir collites de alta qualitat, emprant els sistemes i productes mes adients per a fer una agricultura sostenible i garantir-ne la traçabilitat.

Som 25 viticultors que tenim les vinyes en el àmbit geogràfic definit en els nostres estatuts, dels quals tres de ells ja practiquen la viticultura biodinàmica. (Veure base de dades). Reunim mes de 250.- Hectàrees de vinya, gran part de les quals son Parellada, i altres varietats blanques com el Chardonnay, Muscat d’Alexandria, Garnatxa Blanca, i d’altres varietats negres com el Merlot, Ull de llebre, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. (Veure base de dades)

Totes aquelles terres que es trobin situades per sobre dels 500 metres d’alçada respecte el nivell del mar, i, en principi, que pertanyin a el Pla de Manlleu (Aiguamúrcia) i als municipis col.lindants. Actualment, las finques dels agrupats son situades a El Pla de Manlleu (Aiguamúrcia), Querol i la Joncosa del Montmell.

El NOU DE +500 és un vi fet amb una de les varietats de raïm millor adaptades a la nostra regió, la parellada, per qüestions de sol, microclima i alçada respecte el nivell del mar: totes les vinyes per sobre dels 500 metres.

La parellada-montonega, com també es coneix aquesta varietat de raïm en les nostres contrades, que hem fet servir per a elaborar aquest vi monovarietal, l’hem collit dels millors ceps de les millors vinyes d’alguns dels nostres agrupats.

Aquestes vinyes, seleccionades des de l’any passat, han estat conreades i tractades seguint la normativa de conreu de la nostra Agrupació que, com podreu veure també en aquesta pagina, es molt estricta i restrictiva per tal que els raïms obtinguts no tinguin cap tipus de residu. Podeu visitar totes i cada una de les vinyes i la seva traçabilitat en aquesta mateixa pagina.

A mes a mes, el NOU DE +500 esta emparat pel logo de la nostra marca col·lectiva, registrada a la OEPM que, amb el seu reglament d’us i la normativa de conreu abans esmentada, es un certificat de garantia de procedència geogràfica i de qualitat agroambiental.

Es, per tant, tal i com molt be diu al darrera la botella, EL NOU DE +500 un vi fet amb RESPECTE, respecte per la biodiversitat i el medi ambient, el paisatge, l’historia i la cultura. Amb HONESTEDAT, seguint fidelment unes normes de conreu i tractaments que son publiques per a tothom en la nostra pagina web amb una TRANSPARENCIA pionera en el sector. I amb esperit d’innovació, doncs hem anat a buscar d’aquesta parellada-montonega, en el seu moment òptim de recol·lecció, un vi d’una graduació alcohòlica baixa, 9,5°, per a poder assaborir nous aromes i sabors d’uns raïms tan apreciats per tots els que hi enteneu en aquest fantàstic mon de la vinya i el vi.

elnou+500

Més informació: www.plademanlleu.com
Facebook: EL-NOU-DE-500