A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Pernil serrà d’Osona

[ Traduire en français ] [ Traducir al español ] [ Translate to English ] [ Ins Deutsche übersetzen ]

Aquest pernil ha de procedir de porcs sans. La peça (amb un pes mínim de 9,5 kg amb pota i 9,2 sense pota) s’ha de premsar per eliminar-ne la sang, i escalfar-la a 30ºC. Tot seguit comença el procés de maduració, d’un període mínim en total de 210 dies. En primer lloc, se sala el pernil fins a deshidratar-lo convenientment, es renta, es deixa reposar durant un període mínim de 40 dies, es posa a assecar i madurar un mínim de 110 dies, i, finalment, es deixa envellir fins al moment de la comercialització.

Es troba sencer a xarcuteries d’arreu de Catalunya, i també ja tallat en bosses de plàstic hermèticament tancades on hi ha de figurar la data de caducitat.

pernil_Osona

Contingut publicat a www.gastroteca.cat.

Compartir:
  • Print
  • Digg
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Add to favorites
  • Bitacoras.com
  • blogmarks
  • LaTafanera
  • LinkedIn
  • Live
  • Meneame
  • Netvibes
  • Reddit
  • RSS
  • Technorati
  • Twitter
  • Yahoo! Bookmarks
  • Yahoo! Buzz