A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

DO. Catalunya

[ Traduire en français ] [ Traducir al español ] [ Translate to English ] [ Ins Deutsche übersetzen ]

La Denominació d’Origen Catalunya s’estén pel nord-est de la Península Ibèrica, entre el Mar Mediterrani i els Pirineus. Aplega unes 60.000 ha. de superfície vitícola repartida en més de 300 termes municipals de Catalunya, on la vinya s’hi ha conreant tradicionalment, esdevenint un element característic i inherent dels seus paisatges, de la dieta dels seus habitants i de la seva cultura.

Varietats

En total, la DO CATALUNYA té autoritzades 27 varietats de raïm per a l’elaboració dels seus vins.

Dins de les varietats de raïm blanc trobem: el chardonnay, el chenin, la garnatxa blanca, el gewürztraminer, el macabeu, la malvasia, la malvasia de Sitges, els moscatells, la parellada, el Pedro Ximénez, el picapoll blanc, el riesling, el sauvignon blanc i el xarel·lo.

Entre les varietats de raïm negre hi ha: el cabernet franc, el cabernet sauvignon, la garnatxa negra, la garnatxa peluda, la garnatxa tintorera, el merlot, el monastrell, el pinot noir, el samsó (carinyena), el sumoll, el syrah, el trepat, i l’ull de llebre.

La DO CATALUNYA empara vins blancs, rosats i negres. Aquests poden cercar la màxima expressió de la matèria primera: el raïm, mitjançant la fermentació dels mostos en tines d’acer inoxidable i sota un estricte control de la temperatura.

O bé, presentar el bouquet característic del contacte amb la fusta de roure, que a la vegada els enriqueix en complexitat. Podem trobar criances, reserves i gran reserves, amb una estada mínima en bóta, en el cas dels vins negres, de 6, 12 ó 24 mesos, i un període d’envelliment total de 2, 3 ó 5 anys respectivament.

Completen l’oferta, tot i que en una petita proporció, els vins d’agulla i els vins de licor.

En termes generals, ens referim a vins de tall modern i innovadors. De color atractiu, amb una intensitat aromàtica mitja-alta, més o menys estructurats en funció del rendiment productiu en vinya, d’acidesa moderada i un final que convida a seguir consumint-los.

Trobareu cupatges insòlits d’acord amb les múltiples opcions que ofereix el seu ampli ventall de varietats de raïm autoritzades. Les varietats de conreu tradicional a Catalunya es conjuguen sovint amb les varietats forànies darrerament implantades al nostre territori.

Catalunya

Consell Regulador de la DO. Catalunya
Web: www.do-catalunya.com

Compartir:
  • Print
  • Digg
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Add to favorites
  • Bitacoras.com
  • blogmarks
  • LaTafanera
  • LinkedIn
  • Live
  • Meneame
  • Netvibes
  • Reddit
  • RSS
  • Technorati
  • Twitter
  • Yahoo! Bookmarks
  • Yahoo! Buzz